Direkt till shopen

Nytello har designat och tillverkat lätta yrkeskläder i över 75 års tid. Vi är stolta över att leverera sköna och funktionella kvalitetsvaror till bra pris. Hos Nytello står kunden och kundens behov alltid i fokus. Vi lyssnar alltid till vad kunden söker och utvecklar våra kollektioner utifrån dessa önskemål och behov. Mest av allt gillar vi förstås att våra sköna plagg får följa med dig till jobbet. Varje dag. Det gör oss väldigt stolta!

Beställ katalogen

Om du vill beställa en tryckt katalog, tveka inte att höra av dig med din adress till info@nytello.se, så skickar vi en.

Om Nytello

För skräddare Ivar Johansson i Fritsla var funktion ett hedersord. Redan när han började tillverka kläder vid Nya Textilfabriken i Fritsla år 1938 ägnade han mycket tid åt att välja tyger som var mjuka och bekväma, och till att skapa modeller som på alla sätt följde kroppens rörelser. Det skulle kännas bra helt enkelt. När Nya Textilfabriken år 1955 fick i uppdrag att tillverka ”systerklänningen” till nästan alla sjuksköterskor i landet så fick Ivar belöningen för sin envishet. Han hade tänkt rätt, och efter några hårda år under kriget fick textilfabriken nu ett uppsving.Vårt första stora plagg inom Vård- och omsorg blev också starten för vår nuvarande inriktning med att erbjuda yrkeskläder till omsorg, städ, kök, dental och flera yrken inom service. År 1971 ändrade företaget namn till Nytello AB, och sedan 2011 ingår vi i Grolls AB.